top of page

INCL.UDED.

Wat is inclusiedans?

Inclusiedans is dans voor iedereen!

Iedereen is welkom: jong/oud, blind, met fysieke beperking, zonder beperking, met mentale beperking, klein/groot, doof,….  De diversiteit en unieke kwaliteiten van de dansers  staan centraal. We kijken naar de mogelijkheden van een lichaam; niet naar de eventuele beperkingen. Deze beperking zijn geen limieten maar zijn net interessante mogelijkheden. Welke dansstijl het is, is niet van belang. Het is wel belangrijk dat creativiteit en experiment de basis zijn. Ook belangrijk is dat de groep een mooie mix is van mensen met en zonder officiële beperking. Daardoor is er veel variëteit in de danslichamen en dit zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Inclusieve dans is een dansvorm die  het toelaat om verder te denken dan de lijntjes. Het plaats dansers net niet in een vakje maar haalt alle vakjes weg.

Afbeelding1.png

Everybody is a Genius. But If You Judge a Fish by Its Ability to Climb a Tree, It Will Live Its Whole Life Believing that It is Stupid”

– Albert Einstein

Inclusiedans is niet enkel voor dansers met een officiële beperking interessant. Ook voor dansers zonder beperking is dit een manier om zichzelf te leren zijn. Binnen inclusiedans wordt iedereen uit gedaagd om zich te ontwikkelen tot zijn eigen maxima. Iedereen zoekt naar z'n eigen unieke danstaal. Daarnaast ontwikkelt iedereen zich ook technisch, creatief, sociaal.... tot zijn maximale capaciteiten. Dansinclusie maakt het mogelijk om zichzelf te zijn in  dans en zich te ontwikkelen naar een innovatieve, creatieve en unieke danser.

bottom of page