INCL.UDED.

MISSIE

 INCL.UDED. is een platform dat zich inzet voor een inclusiever dansonderwijs

 

INCL.UDED. probeert dansleerkracht, professionele dansers en leerlingen mee te nemen in de wereld van inclusie. We leren hen wat inclusie is en wat het kan betekenen. Om meer mensen te bereiken is er een documentaire gemaakt.In deze video wordt er uitgelegd wat inclusieDANS is. Zolang dat men niet weet wat inclusie is, kan er ook niet aan verandering gewerkt worden. Dit is dus een grote eerste stap om de inclusieve gedachte meer in het onderwijs te krijgen..

INCL.UDED. biedt ook een inclusief (dans)leerplan voor DKO scholen aan en maakt het DKO toegankelijk voor iedereen. Elke docent en academie die open staat voor inclusie mag dit leerplan gebruiken voor zijn lessen om zo verder te bouwen naar toegankelijk kunstonderwijs. Het inclusieve zijluik van het leerplan is een handvat om leraren, die nieuw zijn in de inclusie, wat structuur te bieden. INCL.UDED. moedigt docenten aan om met een open mind les te geven en 'beperkingen' anders te bekijken. Naarmate dat de docent hiervoor kiest en hier ervaring in opdoet, wordt dit zijluik vanzelfsprekend.

 

INCL.UDED. is dus voor iedereen toegankelijk. Maar om het ook voor elke dansdocent toegankelijk te maken, hebben wij de EHBI ontwikkeld. De EHBI-posters, Eerste Hulp Bij Inclusie, zijn verkrijgbaar en worden verspreid in het DKO om zo docenten die onze leerplannen nog niet gebruiken toch wat op weg te helpen. Ook bieden we bijscholingen aan als aanvulling op deze EHBI voor geïnteresseerde docenten & academies om de stap naar dit nieuwe leerplan kleiner te maken.


 Daarnaast brengt INCL.UDED. ook een inclusieve kinderdansvoorstelling op toneel. Hierdoor ontstaan er ook voorbeeldfiguren voor kinderen met beperkingen. En toont het duidelijk dat er ook verder gegroeid kan worden in dans op de inclusieve manier. En dat dus ook het professionele werkveld deze inclusieve bril wel eens mag op zetten.

© 2019 by Sofie Roels. 

Tel: 04-74-641-704 | Mail: Sofie.included@gmail.com